Search
  • pururelax

Pitkä hiljaisuusElämällä on monenlaisia tapoja tuoda esille asioita, jotka eivät ole sinulle hyviä. Omalla kohdalla tämä on viimeisimmän kerran tullut ilmi kehollisena oireiluna ja henkisenä romahduksena. Valitettavasti kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta. Onneksi jokaisesta aiemmasta kerrasta on aina opittu jotain.

Oma mieli voi olla mutkikas paikka. Se osaa naamioida ajatuksia ja toimintatapoja niin, ettei itse ole ollenkaan perillä siitä, minkälaista dataa siellä kokonaisuudessaan liikkuu.

Olen lähtöisin ihan tavallisesta perheestä, jossa oli isä, äiti ja kaksi lasta. Kuitenkin meidän ihan tavallisessa perheessä oli monen muun perheen lailla virtahepo. Tämä virtahepo eli olohuoneen lisäksi myös keittiössä. Äiti sairastui masennukseen vissiin aika nuorena, mutta sitä ei oltu diagnosoitu mitenkään, ennen kuin vasta -90 luvulla. Sitä ennen äiti sairastui myös alkoholismiin. Monen muun tavallisen perheen kaltaisesti olen elänyt lasisen lapsuuden. Ei meillä koskaan mittään todella järkyttävää tapahtunut. Ketään ei koskaan pahoinpidelty tai paikkoja hajotettu. Silti, epämääräinen ilmapiiri oli vakiovieras kotona ja äidin juominen toi monenlaisia haasteita vanhemmuuteen, parisuhteeseen, jne.

Isällä ei ollut käsitystä alkoholismisairaudesta, miten olisi voinut ollakaan. Me koetettiin elää tavallista elämää parhaalla mahdollisella tavalla äidin alkoholismin kanssa. Vanhempien eron jälkeen alkoivat äidin itsemurhayritykset, jotka lopulta johtivat äidin kuolemaan -00.

Tämä tavallinen elämä jätti minuun jälkensä, aivan kuten se jättää jälkensä liian moniin muihinkin. Elämän varrella olen koettanut hoitaa itseäni monin tavoin. Eheytymistä alkoi tapahtua -11, kun löysin tieni vertaistukiryhmiin. Se oli elämäni pelastus. Kirjaimellisesti.

Useamman vuoden ajan otin vertaisten apua vastaan, kunnes jossain vaiheessa koin voivani jo niin hyvin, ettei vertaistuelle ollut mielestäni enää tarvetta. Jonkin aikaa meni hyvin, mutta pikkuhiljaa aloin huomaamattani luisua takaisin kohti epäterveitä ajatusmalleja ja suunnatonta itsekritiikkiä. Viimeisen vuoden koetin hallita elämääni, vaikka näin, että elämästäni alkoi tulla hallitsematonta. En silti halunnut uskoa sitä ja koetin kovemmin saada asiat kuntoon ja hommat hoidettua. Pikkuhiljaa asiat alkoivat kasaantua ja hommia jäi koko ajan enemmän hoitamatta, sillä reagoin asioihin enemmissä määrin, tiedostamattani. Lopulta olin ajautunut todella suureen umpikujaan, jossa kaikki asiat kaatuivat päälle, enkä enää kyennyt suoriutumaan tehtävistäni. Arjen päätoiminnot toki hoidin. Lapsilla on ollut ruokaa, vaatteita, kavereita, jne. Kuitenkin kaikki muut asiat rästiintyivät, eikä minulla ollut enää kykyä hoitaa niitä ajantasalle. Pelkäsin ja häpesin niin paljon. Eristin itseni ihmisistä, sillä en kyennyt kohtaamaan tekemättömiä asioita ja pelkäsin ihmisten kohtaamista ja heidät reagointejaan.

Vuoden vaihtuminen toi mukanaan suunnattoman suurta surua ja luopumista. Se puskee minua hitaasti taas eteenpäin. Rästiin jääneiden asioiden ajan tasalle hoitaminen ei ole edelleenkään helppoa. Häpeä ja pelko vyöryvät edelleen ylitseni usean kerran päivässä lamaanuttaen minut. Olen löytänyt tieni takaisin toipumisen polulle. Matkaa on paljon, mutta mihinkään ei ole enää kiire.

Millä tavoin tämä vuodatus sitten liittyy Pururelaxiin? No, oman kokemuksen kautta olen hahmotellut, kuinka paljon pään sisäinen puhe vaikuttaa meidät keholliseen kokemiseen. Kuinka paljon enemmän kehoon tulee jännityksiä, turvotuksia ja kipuja, jne, kun stressitason on koko ajan nousujohteinen. Kuinka paljon mahan ja suoliston hyvinvointi vaikuttaa muuhun kehoon. Mielestä puhumattakaan ja kuinka ne vaikuttavat toisiinsa edestakaisin. Kuinka ammattilainenkin voi alkaa kärsimään kasvojen hermossärystä ja lihaskivuista, kun puree tiedostamatta hampaita yhteen, kun ei jaksa kantaa kehoaan tai jännittää huomaamattaan lihaksiaan. Olen kaivanut jälleen esille piikkimaton ja alkanut kuuntelemaan rentoutusharjoituksia, hankkinut läjän ravintolisiä stressin tuomien kehollisten oireiden tasoittamiseen. Eteeriset öljyt ovat olleet tukenani koko tämän matka, onneksi. Vaikka minulla on paljon välineitä stressin hallintaan, on välillä hyvä lukea jonkun muun mietteitä asiasta.


Pururelax itsehoitomenetelmä auttaa, jos liikkeitä tekee. Mikäli tieto ei siirry käytäntöön, ei se tarjoa paljoa helpotusta. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä aloittaa uudelleen. Suutari taisi löytää kenkänsä...
14 views0 comments

Recent Posts

See All